IBM en Nokia ontwikkelen mobiele portemonnee

IBM start samen met de Finse bedrijven Nokia, Luottokunta en Radiolinja een project waarbij consumenten met een wap-telefoon goederen kunnen betalen.

Bij het proefproject in Finland moet de wap-telefoon in feite gaan dienen als een soort creditcard. De gegevens die normaal gesproken aan zo'n creditcard 'hangen', worden nu geïntegreerd in dewireless identity module (wim) in een wap-telefoon van Nokia. Deze wim-technologie is onderdeel van de wap-specificatie.
Kredietmaatschappij Luottokunta zorgt voor de digitale pos-dienst (point of service) voor verkopers van diensten en goederen. Deze digitale pos-dienst moet in staat zijn om de Wpki-handtekening (wireless public key infrastructure) van Radiolinja te valideren en gelijktijdig de autorisatie van creditcardbetalingen - die via internet worden ontvangen van de 'wap-winkels'- te checken en te certificeren.
De digitale pos-dienst van Luottokunta is ontwikkeld in samenwerking met IBM Finland, dat binnen het project de betalingsinfrastructuur voor zijn rekening neemt. Die bestaat uit de Websphere Commerce Suite en de Websphere Payment manager. Daarnaast zal IBM fungeren als de systeemintegrator in het pilotproject. Netwerkoperator Radiolinja zorgt voor de gsm sim/wim-chipkaarten en voor de certificeringsdatabase.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.