Managed hosting door True

Intel voert Xeon-chip op tot 2Ghz

 

De Xeon-processor van Intel komt vanaf vandaag beschikbaar in een versie met een kloksnelheid van 2Ghz. Intels Xeon is het grotere broertje van de Pentium 4, die al in augustus tot 2Ghz werd opgevoerd.

De chipproducent hoopt dat de processor snel wordt gebruikt in servers, maar de gebruikers passen de chip tot nu toe vooral toe in werkstations. Toch is Xeon, met de bijbehorende extraatjes, nadrukkelijk ontworpen voor multiprocessor-computers en het benaderen van grote geheugens.
De verwachting van Intel is dat Compaq, Hewlett-Packard, IBM, Dell, NEC en Fujitsu-Siemens snel met producten zullen komen waarin de Xeon 2Ghz-processor is geïnstalleerd. De nieuwe chip is ongeveer 18 procent sneller dan zijn 1,7 Ghz-voorganger, maar met een snellere cpu alléén heb je nog niet noodzakelijk een snellere computer. Er zijn ook andere knelpunten, zoals de koppeling met het geheugen en de snelheid van de harde schijf. Computers met de 2Ghz Xeon-chip zullen daarom in de praktijk zo'n 10 procent sneller zijn dan dezelfde systemen met de 1,7 Ghz-variant.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×