Intel voert Xeon-chip op tot 2Ghz

De Xeon-processor van Intel komt vanaf vandaag beschikbaar in een versie met een kloksnelheid van 2Ghz. Intels Xeon is het grotere broertje van de Pentium 4, die al in augustus tot 2Ghz werd opgevoerd.

De chipproducent hoopt dat de processor snel wordt gebruikt in servers, maar de gebruikers passen de chip tot nu toe vooral toe in werkstations. Toch is Xeon, met de bijbehorende extraatjes, nadrukkelijk ontworpen voor multiprocessor-computers en het benaderen van grote geheugens.
De verwachting van Intel is dat Compaq, Hewlett-Packard, IBM, Dell, NEC en Fujitsu-Siemens snel met producten zullen komen waarin de Xeon 2Ghz-processor is geïnstalleerd. De nieuwe chip is ongeveer 18 procent sneller dan zijn 1,7 Ghz-voorganger, maar met een snellere cpu alléén heb je nog niet noodzakelijk een snellere computer. Er zijn ook andere knelpunten, zoals de koppeling met het geheugen en de snelheid van de harde schijf. Computers met de 2Ghz Xeon-chip zullen daarom in de praktijk zo'n 10 procent sneller zijn dan dezelfde systemen met de 1,7 Ghz-variant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.