'E-mail is virusbom van de toekomst'

Als de computerbeveiliging niet drastisch wordt vergroot, zal over ruim tien jaar de helft tot driekwart van de e-mails besmet zijn met een virus.

Dat heeft het Britse MessageLabs, een van de grote internationale e-mail beveiligingsbedrijven, gisteren gezegd op een congres over computerveiligheid in Praag.
Hoewel Nimda snel bedwongen is, kan daaraan volgens Mark Sunner van MessageLabs geen veilig gevoel worden ontleend: "De virusdreiging is een reusachtig probleem dat niet uit zichzelf verdwijnt." Volgens hem kunnen virussen een einde maken aan het internet als betrouwbaar instrument voor zakelijke en privé-communicatie. "Computernetwerken kunnen stil komen te liggen als gevolg van een overweldigende hoeveelheid besmette e-mails", stelt hij.
Het zijn vaak de kleinere en middelgrote bedrijven die het slachtoffer worden van deze vorm van computercriminaliteit. Zij beschikken over onvoldoende kennis over hoe ze zich kunnen beschermen. Volgens MessageLabs kan dat het beste gebeuren met een goede virusscanner, door geen e-mail van onbekenden openen en al evenmin mailtjes van bekenden die er niet helemaal betrouwbaar uitzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-26T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.