Managed hosting door True

'E-mail is virusbom van de toekomst'

 

Als de computerbeveiliging niet drastisch wordt vergroot, zal over ruim tien jaar de helft tot driekwart van de e-mails besmet zijn met een virus.

Dat heeft het Britse MessageLabs, een van de grote internationale e-mail beveiligingsbedrijven, gisteren gezegd op een congres over computerveiligheid in Praag.
Hoewel Nimda snel bedwongen is, kan daaraan volgens Mark Sunner van MessageLabs geen veilig gevoel worden ontleend: "De virusdreiging is een reusachtig probleem dat niet uit zichzelf verdwijnt." Volgens hem kunnen virussen een einde maken aan het internet als betrouwbaar instrument voor zakelijke en privé-communicatie. "Computernetwerken kunnen stil komen te liggen als gevolg van een overweldigende hoeveelheid besmette e-mails", stelt hij.
Het zijn vaak de kleinere en middelgrote bedrijven die het slachtoffer worden van deze vorm van computercriminaliteit. Zij beschikken over onvoldoende kennis over hoe ze zich kunnen beschermen. Volgens MessageLabs kan dat het beste gebeuren met een goede virusscanner, door geen e-mail van onbekenden openen en al evenmin mailtjes van bekenden die er niet helemaal betrouwbaar uitzien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144160). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×