Intel benoemt voor het eerst een cto

Intel heeft Patrick Gelsinger benoemd als chief technology officer (cto). Het is voor het eerst in het 33-jarige bestaan dat Intel een cto aanstelt.

Gelsinger (40) krijgt de leiding over de Corporate Technology Group, een nieuwe organisatie binnen Intel. Deze afdeling gaat zich onder meer bezighouden met research-activiteiten en de ontwikkeling van specificaties en standaarden.
"Het samensmelten van computergebruik en communicatie vergt een hoogwaardige coördinatie van Intels inspanningen op het gebied van technologie en onderzoek. De ervaring die Patrick in twintig jaar bij Intel heeft opgedaan op het gebied van research en ontwikkeling maken hem de aangewezen persoon om deze activiteiten te leiden", zo licht ceo Craig Barrett zijn keuze voor Gelsinger toe.
Gelsinger is sinds 1979 werkzaam voor 's werelds grootste chipmaker en gaf tot voor kort leiding aan Intels Architecture Group. Daarvoor was hij onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de 486 en Pentium Pro processors en het management van de Desktop Products Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-26T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.