Intel ontwikkelt sneller flashgeheugen

Chipfabrikant Intel onthulde gisteren een nieuwe flashgeheugenchip die volgens het bedrijf veel draadloze toepassingen vier maal sneller zal maken.

De chip kan de data in bijvoorbeeld mobiele telefoons en handcomputers veel sneller ophalen, waardoor de draadloze applicaties ook veel sneller zullen worden. Dat is allemaal mogelijk omdat volgens Intel de nieuwe chip niet langer gebruik maakt van een asynchrone methode om de data te lezen - zoals tot nu toe alle flashgeheugens doen - maar van een synchroon proces. Synchroon flashgeheugen kan de data lezen in een continue stroom, in plaats van de 'stuk-voor-stuk-aanpak' van de asynchrone variant. Waar gangbare flashgeheugens iedere 90 nanoseconden een brokje van 8 bit lezen, kan de nieuwe chip in een periode van 305 nanoseconden een groep van zestien 8-bit-brokjes lezen.
De productie van de nieuwe chip, die '3 Volt Synchronous Strataflash' is gedoopt, zou in april volgend jaar moeten beginnen. Intel zal de processor in verschillende dichtheden op de markt brengen, variërend van 64mb tot 256mb. De prijs zal, afhankelijk van die dichtheid, uiteenlopen van tien tot 35 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.