Consumenten willen actie tegen Microsoft

Amerikaanse consumentengroepen hebben de verschillende aanklagers in de antitrustzaak tegen Microsoft gevraagd het bedrijf streng aan te pakken.

Een coalitie van dergelijke groepen heeft daartoe een brief gestuurd aan de officieren van justitie die namens een aantal Amerikaanse staten en namens de federale overheid Microsoft hebben aangeklaagd. Daarin vragen zij de aanklagers uitgebreide beperkingen voor het bedrijf te overwegen en het mogelijk te maken voor individuele consumenten om een rechtzaak tegen Microsoft aan te spannen.
Bij de brief is een 33 pagina's tellend rapport gevoegd waarin de consumentengroepen hun zorgen hebben vermeld over het Windows XP besturingssysteem, dat binnenkort in de winkels ligt. De belangrijkste zorg is dat Microsoft zich met dat besturingssysteem aan precies dezelfde dingen schuldig maakt als waarvoor het bedrijf vier jaar geleden voor de rechter werd gedaagd: het illegaal veroveren van een monopolie op de markt van de besturingssystemen en de internetbrowsers.
Microsofts reactie op de brief is even snel en kort als voorspelbaar. "Windows XP zal de consument niets dan goeds brengen en is bovendien van levensbelang voor de pc-industrie", stelt Microsoft-woordvoerder Jim Desler.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.