Ook Sun lijkt niet aan ontslagen te ontkomen

Sun Microsystems sluit niet uit dat door de economische recessie en de WTC-aanslagen ook Sun-medewerkers hun baan zullen verliezen.

Dat mag worden afgeleid uit de woorden van Ed Zander, de president en chief operating officer (coo) van de onderneming. Sun heeft zich er steeds op laten voorstaan dat het ook in economisch minder voorspoedige tijden het personeel wist te vrijwaren van ontslagen en dat het ook niet in de R&D-budgetten sneed. Terwijl de concurrenten, zoals bijvoorbeeld Hewlett-Packard, grote ontslagrondes aankondigden, hoefden de werknemers van Sun zich geen zorgen te maken.
Maar de terreuraanslagen in New York blijken een d�sdanige invloed te hebben op de verkoop van bijvoorbeeld Unix-servers, dat ook Sun gedwongen lijkt te worden fors te bezuinigen. En het is niet zeker dat bij deze bezuinigingsronde het personeel buiten schot kan blijven. "De telecombranche en de financiële dienstensector waren voor ons belangrijke groeimarkten", aldus Zander. "Die sectoren hadden het al moeilijk vóór 11 september en het is er daarna zeker niet beter op geworden. Tijdens de verkoopgesprekken die we voeren, lijkt niemand te willen praten over het kopen van onze producten. Ze willen het alleen maar hebben over de gebeurtenissen in New York."
"We hebben zojuist het kwartaal afgesloten en gaan kijken hoe we er voor staan. Vervolgens zullen we zien welke maatregelen er nodig zijn. Daarbij is niets vooraf uitgesloten", stelt de Sun-coo. Gevraagd naar mogelijke bezuinigingsmaatregelen, lijkt het er op dat Zander voor zichzelf al heeft uitgemaakt welke van de twee 'vette' onderdelen - het personeelsbestand en het R&D-budget - het meest in aanmerking komt voor afslanking. "Ik zou het verschrikkelijk vinden als we de ontwikkeling van sommige nieuwe producten zouden moeten uitstellen. Voor de onderneming is het vitaal dat dergelijke projecten doorlopen, zelfs in tijden van economische tegenslag."
Zander was in New York voor de presentatie van een nieuwehigh-end server, de Sun Fire 15K, ook bekend onder de naam Starcat. Daarmee heeft het bedrijf een goed alternatief ontwikkeld voor de veel duurdere mainframe-oplossingen en opent het dus een directe aanval op de mainframe-markt die wordt gedomineerd door IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.