Frankrijk: Duur Umts-licenties verlengen

De Franse overheid denkt er aan de geldigheidsduur van de Umts-licenties te verlengen, om zo de telecomaanbieders financieel wat te ontlasten.

, zich daarbij beroepend op bronnen binnen de Franse regering. In eerste instantie denkt men aan een verlenging van de licenties van vijf jaar, ofwel van vijftien naar twintig jaar. Dat zou niet alleen de 'terugverdientijd' verruimen, maar ook de potentiële winst uit de licenties voor de telecombedrijven met 15 tot 20 procent verhogen. Verder overweegt de Franse regering een opdeling van de netwerken toe te staan, waardoor de licentiehouders een kostenbesparing van zo'n 25 procent kunnen bewerkstelligen.
In Frankrijk zijn er momenteel twee telecomconsortiums met een Umts-licentie: France Telecom/Orange en SFR/Cegetel (Vivendi Universal). Er zijn nog twee andere licenties beschikbaar, omdat Frankrijk niet heeft gekozen voor een veiling, zoals de meeste andere Europese landen, maar voor de verkoop tegen een vastgestelde prijs van 4,96 miljard euro. Voor de andere geïnteresseerde telco's was die prijs te hoog. Volgend jaar, na de Franse parlements- en presidentsverkiezingen zullen de overige licenties waarschijnlijk worden uitgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.