Groen licht joint-venture Sony en Ericsson

De Europese Commissie gaf gisteren groen licht voor de joint-venture van Ericsson en Sony voor de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van mobiele telefoons.

De Japanners en de Zweden willen met het gezamenlijk op te richten bedrijf over enkele jaren een leidende rol spelen op het gebied van derde generatie mobiele telefonie en andere handheld multimedia-apparaten. De twee bedrijven richten daarvoor een fabriek op waar 3.500 mensen komen te werken.
Voor beide bedrijven staat er veel op het spel. Sony heeft de slag om de mobiele communicatie goeddeels gemist en aast al langer op een mogelijkheid om ook op dit gebied een grote speler te worden. Ericsson heeft de expertise daarvoor in huis, maar kan een sterke partner goed gebruiken. De Zweden waren traditioneel de nummer drie op gsm-gebied na Nokia en Motorola, maar moesten eerder dit jaar Siemens voor laten gaan. Daarnaast heeft het bedrijf te lijden van de algehele malaise in de gsm-wereld.
De joint-venture is vrijwel probleemloos goedgekeurd via een korte procedure waarbij niet controversiële samenwerkingen, die geen monopolies vestigen of oneerlijke concurrentie betekenen, automatisch worden goedgekeurd als niemand binnen een maand bezwaar maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.