Docomo start als eerste met 3G-service

Het Japanse NTT Docomo, onder meer partner van KPN Telecom, heeft als eerste het startsein gegeven voor een derde generatie mobiele netwerkservice.

Over het draadloze netwerk kunnen videobeelden, foto's, e-mail en online muziek worden verstuurd. Docomo heeft al ongeveer tien miljard dollar besteed aan zijn 3G-ambities. De vraag is nu of het de eerste mobiele serviceverlener van Japan lukt die kosten eruit te krijgen. Docomo's eerste man Keiji Tachikawa gaat er in ieder geval vanuit dat de opbrengsten per klant met de introductie van de 3G-services per maand met 20 procent zullen stijgen.
De prestaties van het bedrijf op de Japanse markt zullen door de andere telco's wereldwijd met grote interesse worden bekeken. Docomo geldt als een van de meest vooruitstrevende pioniers op het terrein van 3G-services. Als het de onderneming lukt om met zijn derde generatieservices uit de schulden te komen, is dat een steun in de rug voor alle andere telecomconcerns. In Europa wordt in de loop van volgend jaar het startsein gegeven voor 3G-services. De Verenigde Staten volgen naar verwachting een jaar later.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.