Managed hosting door True

Optimisme ondanks dalende chipverkopen

 

De Amerikaanse branchevereniging van halfgeleiderproducenten, de SIA, rekent op een opleving van de chipverkopen in het laatste kwartaal van dit jaar.

De SIA baseert zijn optimisme onder meer op de afnemende voorraden van de afnemers en op de groeiende orderportefeuilles van de producenten. Volgens de laatste cijfers zijn de verkopen van halfgeleiders in augustus wereldwijd met 42 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder tot een omzet van 10,5 miljard dollar. Vergeleken met een maand eerder bedroeg de daling 3,4 procent. Daaruit valt volgens de SIA enig optimisme te destilleren, aangezien de verkopen in juli ten opzicht van mei nog met 6 procent daalden. De SIA rekent er nu op dat door de traditioneel aantrekkende vraag in december, vanwege de feestdagen, de verkopen weer zullen groeien. De branchevereniging rekent er niet op dat de effecten van de aanslagen in de VS roet in het eten zullen strooien.
In Europa daalden de chipverkopen vergeleken met vorig jaar met 40 procent. De Europese landen volgden daarmee het spoor van de VS, waar de verkopen met 55,3 porcent daalden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144252). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.