Microsoft komt met beveiligingsprogramma

Microsoft heeft een nieuw initiatief gelanceerd dat klanten moet helpen om beveiligingsproblemen de kop in te drukken.

Het zogenaamde Strategic Technology Protection Program bestaat uit twee fases. Gisteren is Get Secure gelanceerd, de eerste van de twee fases. Hierbij voorziet Microsoft ongeveer duizend klanten van gratis technische ondersteuning en een toolkit die bestaat uit de laatste patches en updates. Ook worden er accountmanagers ingezet die er op toe zien dat de netwerken en computers veilig genoeg zijn.
In de tweede fase, Stay Secure, ontvangen klanten automatische de nieuwste fixes en informatie over kwetsbaarheden in de software. Daarnaast gaat Microsoft zijn nieuwste software leveren met de zwaarste graad van beveiliging als standaard. Nu moeten gebruikers de extra beveiligingsmogelijkheden nog zelf activeren. Ook de code van de Internet Information Server (IIS) wordt volgens het softwarebedrijf verbeterd.
Op deze manier moeten massale virusuitbraken, zoals Code Red en Nimda, voorkomen worden. Niet iedereen is daarvan overtuigd. "Microsoft zorgt ervoor dat consumenten de constante stroom aan patches bij kunnen houden. Ik heb liever dat ze betere producten maken", aldus Gartner-analist John Pescatore tegenover Cnet. Pescatore schreef recentelijk een rapport waarin hij bedrijven adviseerde om de IIS software links te laten liggen en over te stappen op veiligere alternatieven als iPlanet en Apache.
Microsoft is het hier uiteraard niet mee eens. Het bedrijf blijft volhouden dat zijn software niet onveiliger is dan die van concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-04T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.