Analisten houden twijfels over pc-markt

Een zwaluw maakt nog geen zomer, zo bestempelden analisten de onverwachte mededeling van Michael Dell. Hij maakte gisteren bekend dat zijn bedrijf de verwachtingen voor het derde kwartaal zal waarmaken.

Analist Rob Enderle van de Giga Information Group reageerde gisteren tegenover het persbureau AP koeltjes op het nieuws: "De sector als geheel blijft in tamelijk grote problemen. Dit jaar zullen een miljoen minder pc's worden geëxporteerd, terwijl de binnenlandse vraag ook niet overhoudt." Zijn collega Peter McCarthy wees er op dat de noodzaak om nieuwe pc's te kopen ook niet groot is. "In de jaren negentig waren er nog veel mensen, ook zakenmensen, die geen pc hadden. Die hebben er inmiddels allemaal wel een staan en zeker met wat upgrades kunnen die computers allemaal best nog wel even mee. Het kopen van een nieuwe pc is niet meer per se nodig, het is meer een luxe extra geworden om het nieuwste model te hebben."
Volgens onderzoeksbureau IDC komt de groei in de 450 miljard dollar grote Amerikaanse IT-industrie momenteel alleen nog van IT-diensten en software, aldus IDC-onderzoeker John Gantz. "Wij zien voor dit jaar 3 procent groei in de sector als geheel. Maar voor servers zit er helemaal geen groei in, terwijl de pc-verkoop zal dalen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.