Microsoft heropent aanval op rivaal Palm

Microsoft heeft gisteren met de presentatie van nieuwe software voor handhelds, Pocket PC 2002, een nieuwe stap gezet in de strijd met marktleider Palm.

De nieuwe Pocket PC 2002 biedt volgens Microsoft drie belangrijke voordelen. Allereerst biedt het de beste mogelijkheid om verticale bedrijfsapplicaties en bedrijfsinformatie toegankelijk te maken. Ten tweede: door ondersteuning van 802.11, Bluetooth, Cdpd, Cdma en gsm, alsmede door een applicatie voor het draaien van telefoonnummers beschikken Pocket PC 2002 apparaten over vele aansluitmogelijkheden. Ten derde bevat Pocket PC 2002 veel verbeteringen en updates, waaronder een spellingcontrole in Word, subfolder synchronisatie in de emailapplicatie, alsmede aan te passen 'skins' voor het 'Today'-scherm. Pocket PC 2002 wordt ook geleverd met de laatste 8.0-versie van de Windows Media Player. Tot de huidige Pocket PC hardwareproducenten die Pocket PC 2002 ondersteunen, behoren Casio, Compaq, Hewlett-Packard en Toshiba.
Volgens analisten is het nu de beurt aan Palm. Analist Joseph To van Lehman Brothers zei gisteren het somber in te zien voor Palm. "Microsoft is op de beurs tweehonderd keer zoveel waard als Palm en Handspring samen. Bovendien heeft het bedrijf ongeveer dertig miljard dollar in kas. En het hebben van geld is belangrijk in een teruglopende economie, omdat het moeilijk is om in zo'n tijd op de beurs aan geld te komen. Met al dat geld kan Microsoft het product promoten op een manier waarvan Palm niet durft te dromen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.