Banensite Monster.com ontslaat personeel

Monster.com, een van de grootste banenportals ter wereld, gaat tien procent van zijn staf ontslaan vanwege teruglopende inkomsten.

Ontslagen waren er volgens moederbedrijf TMP overigens toch wel gevallen, omdat Monster.com de afgelopen tijd veel kleinere banensites heeft overgenomen en daardoor met eenoverhead op de kantoren kampt. Sinds de aanslagen op 11 september gaan de zaken een stuk slechter dan daarvoor en dat is de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Om hoeveel ontslagen het precies gaat, werd gisteren niet bekendgemaakt.
De banensites hebben in de VS tot nu toe de malaise in de internetsector redelijk goed doorstaan. Het feit dat de werkloosheid oploopt, betekent voor de banensites maar een hele beperkte opsteker. Het zijn namelijk niet de zoekers naar banen die betalen voor de diensten, maar de werkgevers die vacatures plaatsen. En die zijn er nu natuurlijk minder.
Dinsdag liet TMP al weten dat de winst dit jaar lager uitkomt dan eerder was verwacht, waarbij de aanslagen van 11 september en de nasleep daarvan overigens een belangrijke rol spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.