AOL moet rekenen op miljardenbetaling

AOL Time Warner hangt een miljardenclaim boven het hoofd van de Duitse uitgeversgigant Bertelsmann, die voor 31 januari moet worden voldaan.

De betaling van het bedrag van 5,3 miljard dollar hangt samen met de eerder afgesproken ontvlechting van AOL Europe en Bertelsmann. Als onderdeel van deze overeenkomst heeft AOL een principe-overeenkomst met de Duitse uitgeversgigant gesloten waarbij het Betelsmann 6,75 miljard dollar zou betalen voor zijn 49,5 procents aandeel in AOL Europe. Het gros van dit bedrag moet volgens ingewijden in januari worden overgemaakt, de rest (1,45 miljard dollar) staat voor begin juli op het programma.
Het overmaken van het omvangrijke bedrag zou voor AOL Time Warner nog niet eens zo'n probleem zijn, ware het niet dat de waarde van AOL Europe inmiddels fors is gekelderd. Op het moment dat AOL en Bertelsmann de Europese tak op het goudschaaltje legden, was AOL Europe nog goed voor zo'n 13,5 miljard dollar. Maar inmiddels schatten analisten de waarde van AOL's Europese operatie in op niet meer dan 2 tot 5 miljard dollar. Op Wall Street daalde de koers van het aandeel AOL Time Warner vanwege de berichten met ruim 6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.