IBM voert securityniveau in producten op

IBM heeft het beveiligingsniveau van draadloze connectieproducten met traditionele netwerken aanzienlijk opgeschroefd.

Het concern heeft daartoe een aantal nieuwe en aangepaste producten gepresenteerd die voortkomen uit zowel zijn software-, services- als hardwaredivisies. Uit ervaring is gebleken dat draadloze netwerken relatief kwetsbaar zijn voor inbrekers. De huidige twee-staps encryptie-beveiliging en de gebruikte authenticiteit-technieken blijken vaak niet voldoende.
Big Blue brengt in verband met uitgebreide security-programma onder andere een nieuwe versie van zijn Tivoli Risk Manager-systeem op de markt. Met dit systeem kan de kwetsbaarheid van een draadloos netwerk continu in de gaten gehouden worden, op dezelfde wijze als dat tot dusverre mogelijk was voor de traditionele vaste netwerken. Daarnaast brengt IBM de Tivoli Policy Director op de markt, die draadloze transacties via Wap en i-mode extra beveiligt.
Op het hardwarevlak gaat IBM zijn NetVitsa desktops en ThinkPad notebooks uitrusten met een beveiligingschip. Volgens het concern zijn deze securityproducten - genaamd Embedded Security Subsystem - goed voor het beveiligen van sleutelinformatie, zoals paswoorden en encrypties. Daarnaast beschermd de chip de elektronische transmissie van gegevens via onder andere Lotus Notes, Microsoft Outlook en Explorer en Netscape Navigator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.