Motorola stuurt 7.000 werknemers naar huis

Motorola schrapt zevenduizend banen, ondanks derde kwartaalcijfers die min of meer overeenkomen met de verwachtingen van analisten.

Het concern besloot daartoe, nadat volgens eigen zeggen de verkopen van mobiele telefoons en netwerkproducten tegenzaten. De Amerikaanse leverancier van telecomproducten kwam over het derde kwartaal uit op een nettoverlies van 153 miljoen dollar. Dit is weliswaar een beter resultaat dan het verlies van 232 miljoen dollar in het tweede kwartaal, maar aanzienlijk slechter dan het derde kwartaal van 2000 toen nog een nettowinst van 643 miljoen dollar werd geboekt.
Ook de omzet daalde fors en wel met 22 procent van 9,5 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar naar 7,4 miljard dollar nu.
 
Vooral de divisie halfgeleiders droeg bij aan het verlies met een negatief resultaat van 355 miljoen dollar. De omzet van de divisie viel met 49 procent terug naar 1,1 miljard dollar. Daartegenover stond een kleine winst van de divisie voor mobiele telefoons van 19 miljoen dollar. Motorola is er hier in geslaagd via omvangrijke herstructureringen weer terug te keren uit de rode cijfers.
 
Over de mogelijke samenwerking met Siemens op het gebied van de mobiele telefoonactiviteiten en/of mobiele infrastructuur, werden tijdens de toelichting op de cijfers geen mededelingen gedaan. De Britse zakenkrant The Financial Times meldde vorige week dat een dergelijke samenwerking in de pijplijn zou zitten. Mocht een dergelijke samenwerking inderdaad doorgaan, dan ontstaat een concern met een marktwaarde van 20 tot 25 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.