Lucent levert software voor netwerkenwissel

Lucent Technologies heeft software ontwikkeld, waarmee gebruikers van mobiele telefoons wereldwijd van netwerk kunnen wisselen.

De mogelijkheid tot het willekeurig rondzwerven ligt nog ongeveer een jaar in het verschiet en vereist aangepaste mobiele telefoons alsmede de implementatie van specifieke (Lucent) software en netwerkschakelaars. Deze producten komen volgens Lucent niet eerder dan medio 2002 op de markt.
 
De nieuwe netwerkschakelaars van Lucent, die honderdduizenden dollars per stuk gaan kosten, zullen voorts volledig zijn ingericht op de komst van de nieuwe 3G-standaard. Daardoor kan data veertig keer sneller over de netwerken worden gestuurd dan met de huidige technieken.
 
Met de nieuwe schakelsoftware, genaamd Common Operations, is het mogelijk voorheen incompatibele platforms te overbruggen. Veel bedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van het zogeheten code division multiple access (cdma) netwerk. Voorbeelden daarvan zijn het Japanse NTT Docomo en het Amerikaanse Sprint PCS. Andere bedrijven maken juist gebruik van het gsm-netwerk. De Common Operations-software maakt het mogelijk dat 3G telefoons via beide netwerken met elkaar kunnen 'praten'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.