IBM en Microsoft in medische joint venture

IBM en Microsoft gaan samen met het farmaceutische bedrijf Pfizer een onafhankelijke software-onderneming oprichten voor de gezondheidszorgsector.

De nieuwe onderneming, genaamd Armicore, komt onder leiding te staan van Jim Fitzsimmons, die al drie technologiebedrijven in onder meer de gezondheidssector heeft opgericht. Armicore gaat zich bezighouden met de levering van software en services aan dokterspraktijken. Deze kunnen met behulp van de dienstverlening hun administratieve processen verder stroomlijnen. Over de financiële details van de deal zijn geen mededelingen gedaan.
 
De nieuwe onderneming maakt gebruik van Microsoft's .Net-platfom alsook Tablet PC's. Deze digitale pc's zijn ontwikkeld door Sony en bieden de mogelijkheid met een stift direct (elektronische) notities in te voeren. IBM Global Services zal de software installeren en onderhouden. Pfizer brengt op zijn beurt zijn kennis in van de markt voor de gezondheidszorg en zal via zijn verkoop tevens potentiële klanten traceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.