Sun snijdt fors in personeelsbestand

Sun Microsystems gaat in een ingrijpende saneringsoperatie ongeveer vierduizend banen - 9 procent van het totale personeelsbestand - schrappen.

Het computerconcern ziet zich geconfronteerd met een zware terugval in de omzet en rekent wat dat betreft op een resultaat voor het eerste kwartaal dat 43 procent lager ligt dan over dezelfde periode vorig jaar: van 5,04 miljard dollar naar een bedrag rond de 2,8 miljard dollar. Daarnaast verwacht Sun in het rood te zullen belanden. Het computerconcern meldt dat de verkoop van zijn producten na de aanslagen in de VS vrijwel tot stilstand is gekomen en dat de animo bij klanten slechts zeer geleidelijk weer op gang komt. Daarnaast kampt Sun, net als de concurrentie, al ruim een jaar met stagnerende technologiebestedingen in een steeds killer wordend economisch klimaat.
Sun verwacht nu dat het pas in juni 2002 weer winstgevend zal zijn. Dat doel moet onder andere worden bereikt via een ingrijpende kostenbesparing, waarvoor het bedrijf een voorziening neemt van 500 miljoen dollar. Sun hoopt daarmee zijn operationele kosten in het vierde kwartaal, dat eindigt in juni 2002, terug te schroeven met 125 tot 150 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.