Uitverkoop Comdisco's calamiteitendivisie

Comdisco verkoopt als onderdeel van de faillissementsveiling zijn calamiteitendivisie voor een bedrag van 825 miljoen dollar aan SunGard Data Systems.

De divisie richt zich op het helpen van bedrijven bij het in de lucht houden van computersystemen in geval van rampen. Meer dan de helft van de klanten zijn te vinden in de financiële sector. Door de aanslagen van 11 september in de VS, is de waarde van de calamiteitendivisie aanzienlijk toegenomen.
 
In augustus bood SunGard nog 775 miljoen voor de Comdisco-tak en eerder had Hewlett-Packard 610 miljoen dollar voor de divisie geboden. HP hoopt nog steeds dat het Amerikaanse ministerie van Justitie de voorgenomen overname van de calamiteitenpoot door SunGard afkeurt op grond van de geldende antimededigingsregels.
 
Het ministerie heeft nog steeds een onderzoek lopen waarin de geplande overname door SunGard tegen het licht van de antitrustwet wordt gehouden. HP heeft al aangekondigd dat het zich verzet tegen de selectie van SunGard als hoogste bieder en dat het zal deelnemen aan de faillissementszitting die op 23 oktober wordt gehouden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.