Handsprings compacte communicatieve aanval

Handspring is een nieuwe weg ingeslagen met plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe lijn, de Treo.

Hierbij worden de functies van de conventionele handheld gecombineerd met draadloze e-mail-, internetbrowser- en mobiele telefoonfuncties.
 
De handheld-producent - in 1998 opgericht door de stichters van Palm, Donna Dubinsky en Jeff Hawkins - wordt gedwongen een nieuwe strategie te kiezen. Sinds begin dit jaar is de groei in de markt voor traditionele handheld organizers zo goed als stilgevallen. Daarbij werd Handspring zowel getroffen door de teruglopende verkopen als door het agressieve prijsbeleid van marktleider Palm en andere handheld-leveranciers.
 
Sinds de oprichting is het Handspring nog steeds niet gelukt winstgevend te worden en onlangs werden nog eens veertig van de in totaal 460 werknemers ontslagen.
 
De nieuwe Treo moet Handspring's antwoord worden op de krimpende resultaten. Het gaat om een uiterst klein apparaatje - de omvang van een portemonnee - dat opklapbaar is en uitgerust is met communicatiefaciliteiten voor spraak en data.
Oorspronkelijk was dit het terrein van de leveranciers van mobiele telefoons en draadloze service providers, maar nu waagt dus ook Handspring de stap. Naar verwachting zullen de nieuwe Treo's begin 2002 in de winkel liggen. Analisten beschouwen het nieuwe product als een kans voor Handspring om zich als een gediversifieerde leverancier van draagbare apparatuur op de kaart te zetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.