Managed hosting door True

Transmeta komt met 'embedded' Crusoe-chip

 

Transmeta heeft details van een nieuwe versie van de Crusoe-chip voor onder meer settop boxen en andere embedded producten bekendgemaakt. Het bedrijf deed dit in aanloop op het Microprocessor Forum dat volgende week in de VS wordt gehouden.

De nieuwe TM5600 heeft volgens insiders de gedaante van een compleet x86-systeem op een chip en is ook geschikt voor toepassing in draagbare computers. De reden voor het op de markt brengen van de nieuwe processor is volgens technisch analisten dat Transmeta ook nieuwe markten naast de bestaande wil veroveren. Transmeta benadrukt dat het met zijn nieuwe chip zijn thuisterrein, de laptopmarkt, niet de rug toekeert.
 
De TM5600 komt naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar beschikbaar. De eerste exemplaren kunnen naar verwachting een kloksnelheid 1 Gigahertz bereiken. Met de nieuwe chip maakt Transmeta avances naar de servermarkt. Daartoe wordt de chip onder meer uitgerust met een ECC geheugen interface en een standaard DDR 333 interface. Volgens het bedrijf biedt de extra capaciteit die de nieuwe Crusoe levert ook mogelijkheden voor handheldproducenten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144460). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×