Parijs versoepelt voorwaarden Umts

De Franse regering versoepelt de voorwaarden voor de Umts-licenties in de hoop toch alle vier de vergunningen kwijt te raken.

De nieuwe voorwaarden gaan ook gelden voor France Telecom en Vivendi Universal, die als enige twee in de eerste ronde voor 4,95 miljard euro een licentie kochten. Zij moeten nu volgend jaar 619 miljoen euro overmaken naar de regering en vervolgens twintig jaar lang een bedrag dat afhankelijk is van de omzet.
 
De Franse Umts-veiling, volgens het principe van de schoonheidswedstrijd, liep afgelopen mei op een fiasco uit. Belangstellende telecombedrijven zeiden de prijs te hoog te vinden, hoewel die stukken lager was dan eerder voor Umts-licenties in Groot-Brittannië en Duitsland was betaald. Telecomtoezichthouder ART heeft daarom de Franse regering de huidige regeling voorgesteld, waarbij de telecombedrijven financieel veel minder risico lopen.
 
De Franse minister van financiën Laurent Fabius zei gisteren te verwachten dat de uiteindelijke opbrengst ongeveer hetzelfde zal zijn. De koersen van France Telecom en Vivendi Universal gingen op het bericht van de meevaller gisteren meteen omhoog. Dat gold ook voor het concern Bouygues dat zich in eerste instantie terugtrok van de Umts-veiling maar gisteren liet weten er nu wellicht toch brood in te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-17T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.