Lernout & Hauspie dieper in moeras

Het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie lijkt sinds gisteren echt geen toekomst meer te hebben.

Het Hof van Beroep in Gent keurde het herstelplan van het bedrijf af, waardoor er geen sprake meer is van uitstel van betaling en van bescherming tegen schuldeisers.
 
Vorige maand verleende de handelsrechtbank van Ieper het bedrijf nog surséance tot halverwege 2002, maar onder strikte voorwaarden. Zo moest het bedrijf onder meer 80 procent van de toekomstige inkomsten reserveren voor de schuldeisers. Die voorwaarden vocht het bedrijf aan. Volgens crisismanager Philippe Bodson zou L&H dan geen enkele armslag hebben om het reddingsplan uit te voeren. Het Hof in Gent moest daardoor het hele dossier onder de loep nemen, waaronder het herstelplan.
 
Volgens de Gentse rechters gaat het niet om een herstelplan. Daarvoor biedt het te weinig perspectief en is er dus ook geen reden meer om de schuldeisers een verschillende behandeling te geven. Daarmee dreigt het doek te vallen voor het bedrijf dat tot vorig jaar zomer het paradepaardje van Vlaanderen was. Volgens een woordvoerder van het bedrijf bestudeert het management nu de resterende mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-19T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.