Intel stopt met consumentenelektronica

Intel doekt zijn divisie voor de productie van consumentenelektronica, zoals camera's, microscopen en digitale muziekspelers, geleidelijk op.

De chipgigant stapt daarmee, gedwongen door de aanhoudende slapte in de pc-markt, definitief af van het diversificatiepad. Oospronkelijk waren de producten bedoeld om een gevarieerder gebruik van de pc mogelijk te maken. Volgens Intel zal de komende maanden de bestaande voorraad van de eerdergenoemde consumentenproducten worden verkocht. Is dit eenmaal gebeurd, dan sluit Intel de productiefaciliteit. Volgens insiders zal dit ergens begin volgend jaar gebeuren.
 
Intel schrapt ook de productie van eenwebtablet onder eigen label. Dit handzame apparaatje dat toegang zou moeten bieden tot het internet werd begin dit jaar nog met veel tamtam aangekondigd.
Wel gaat Intel door met de productie en verkoop van de AnyPoint thuisnetwerk-producten. Door de tegenvallende vraag naar pc's en de aanhoudende druk op de chipprijzen, wil Intel zich in toenemende mate gaan concentreren op zijn core business: de ontwikkeling van innovatieve en scherpgeprijsde chips, met name voor de communicatie- en netwerkmarkten. Vandaar dat de chipproducent eerder al de deuren sloot van een productie-eenheid voor streaming media en tevens een e-commerce hostingbedrijf de deur uitdeed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.