Mogelijk serversamenwerking IBM en Fujitsu

Fujitsu en IBM zijn met elkaar in gesprek over een mogelijke intensieve samenwerking op het terrein van de ontwikkeling van servertechnologie.

Tot dusverre spande Fujitsu zich, samen met de andere Japanse mainframeprominenten Hitachi en Amdahl, tot het uiterste in om IBM bij te houden op mainframeterrein. En dat gold dan met name op het gebied van Big Blue's succesvolle S/360 en S/370 architectuur. Maar inmiddels heeft Hitachi vrede gesloten met IBM en heeft Fujitsu Amdahl opgeslokt.
 
Tot voor kort stonden Fujitsu en IBM nog als kemphanen tegenover elkaar, maar inmiddels heeft Fujitsu in een officiële verklaring laten weten: "We zijn gesprekken begonnen over de mogelijkheid tot samenwerking op een groot aantal terreinen, inclusief hardware en software." Volgens insiders zoeken de twee computergiganten naar een samenwerking die een jaarlijkse besparing van 247,5 miljoen dollar mogelijk maakt. Fujitsu, dat op het Unix-terrein nauwe banden onderhoudt met Sun Microsystems, zou daarbij met name kunnen profiteren van IBM's kennis op het pc-servertechnologie. Fujitsu zou op zijn beurt IBM toegang kunnen geven tot zijn routerproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.