Besi moet snijden in personeelsbestand

BE Semiconductor (Besi) heeft over het derde kwartaal een verlies geleden van 2,8 miljoen euro. In dit bedrag zit een reorganisatielast van 1,7 miljoen euro.

Vorig jaar boekte de leverancier van assemblagesystemen voor chips nog een nettowinst van 8,9 miljoen euro. De kwartaalomzet daalde met 41,4 procent naar 31,5 miljoen euro.
Besi ziet zich door de aanhoudend slechte omstandigheden in de chipmarkt genoodzaakt 25 procent van zijn personeel op straat te zetten. In het tweede kwartaal werd al een personeelsinkrimping met 13 procent aangekondigd. In totaal zullen bij Besi 180 banen worden geschrapt. Inmiddels zijn al tachtig personeelsleden naar huis gestuurd. Voor het af te vloeien personeel wordt een sociaal plan opgesteld.
In totaal is met de ingrijpende reorganisatie een bedrag van 5,5 miljoen euro gemoeid, waarvan de eerste 1,7 miljoen euro nu in de resultaten is verwerkt. De rest van de last wordt in de het vierde kwartaal genomen.
Hoe slecht Besi ervoor staat, blijkt wel uit de orderpositie. Deze is vergeleken met september vorig jaar met 36,4 procent teruggevallen naar 47,5 miljoen euro. Vergeleken met december 2000 is er zelfs sprake van 66,5 procent minder orders. Volgens topman Richard Blickman houdt Besi rekening met een verdere verslechtering van de marktomstandigheden over de komende twee kwartalen. "Tot op heden zien we nog geen toename van de klantenorders, die kunnen wijzen op een verbetering in de industrie."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.