87 Procent pc's pas eind 2002 op XP

Dataquest meent dat eind volgend jaar 87 procent van de consumenten Windows XP draait. Een extra stimulans voor pc-verkoop levert XP niet.

"Hoewel Windows XP een solide technologie biedt, is Microsoft minder in staat de rest van de pc-markt een stimulans te geven", concludeert het bureau, dat een daling van de pc-verkoop in het vierde kwartaal voorziet van dertien procent. In het derde kwartaal was er al een daling met bijna twaalf procent.
Waar Dataquest nog wel verwacht dat consumenten met verouderde pc's een nieuwe zullen kopen vanwege de nieuwe snufjes die XP biedt, gelooft het bureau niet dat de zakelijke markt zal bezwijken voor de verleiding. Veel bedrijven werken nu al met het evenals XP stabiele Windows 2000. XP is gebaseerd op de kernel van Windows 2000, dat op zijn beurt de opvolger was van Windows NT.
Haaks op dat geluid waren gisteren de woorden van topman Michael Dell van de gelijknamige nummer een in de pc wereld. Bij de lancering van XP liet hij bij een rondetafelgesprek weten een stijging van de omzet in het vierde kwartaal te verwachten. Overigens ziet hij dat ook van de consumentenmarkt komen, niet van de zakelijke markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-26T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.