Level 3 lost schulden af door terugkoop

Glasvezelbedrijf Level 3, dat tegen een schuld aanhikt van ongeveer acht miljard dollar, wil een deel gaan aflossen via een soort schuldensanering.

Het bedrijf biedt de schuldeisers aan om voor 720 miljoen dollar 1,71 miljard dollar terug te verkopen aan Level 3 Finance LLC.
 
Level 3 probeert op deze manier de schulden beheersbaar te houden, het vertrouwen in het bedrijf overeind te houden en uiteindelijk zelf te overleven in de barre tijden die het doormaakt. Ook de malaise in de dotcomwereld die het voorlopig onmogelijk maakt om de enorme investeringen in het glasvezelnet snel terug te verdienen, maakt het het bedrijf moeilijk.
 
Hoewel het een vreemde constructie is, is het voor risicomijdende schuldeisers niet zo ongunstig als het lijkt. Het bedrijf verloor in het tweede kwartaal 731 miljoen dollar. Het aandeel heeft sinds zijn top vorig jaar 93 procent van zijn waarde verloren. Op de beurs is het bedrijf nu 1,2 miljard dollar waard terwijl het een bijna zeven keer zo hoge schuld heeft. Gaat het echt mis, dan krijgen aandeelhouders maar een fractie van hun aan het bedrijf geleende geld terug. Gaan ze op het huidige bod in, dan is dat percentage ruim 40 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-24T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.