Volgende versie van Windows heet Longhorn

Terwijl Windows XP nog op de markt moet komen, is Microsoft al druk bezig met een nieuwe versie die in 2003 moet uitkomen. De codenaam is Longhorn.

Dit zei Bill Gates, chief software architecture, tijdens zijn toespraak op de Professional Developers Conference in Los Angeles. Niet alleen komt er een nieuwe client, maar natuurlijk ook een nieuwe server en, geheel in stijl met de .Net-strategie, diensten die samenhangen met de mogelijkheden die de nieuwe software biedt.
 
De aankondiging was slechts een fractie van zijn redevoering die toch vooral over de .Net-strategie ging. De conferentie staat geheel en al in het teken van .Net en gedurende de presentatie waren er enkele demonstraties van wat de diverse onderdelen van .Net (zoals ASP.Net) vermogen. De snelheid waarmee webapplicaties zijn te bouwen, of te wijzigen, en het gemak waarmee dat is te doen, bracht de handen op elkaar van de 6500 ontwikkelaars die zich in Los Angeles hebben verzameld.
 
Ook sprak Gates over de Tablet PC, eveneens een onderwerp dat leeft op de conferentie. Het apparaat komt in de tweede helft van 2002 op de markt. Gates sprak al over dat apparaat op de Comdex van 1995. Er is blijkbaar veel werk voor nodig geweest om het te maken.
 
XML, zo sprak Gates, heeft effect op alles dat Microsoft onderneemt. De .Net-strategie is geheel en al op deze uitwisseltaal gebaseerd. Het maakt het mogelijk tegen internet applicaties te ontwikkelen. Dat luidt een nieuwe eposide in van gedistribueerde omgevingen met niet alleen clients en servers, maar ook services. In dat nakende tijdperk neemt het belang van software alleen maar toe, stelde Gates geruststellend vast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-24T00:00:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.