Managed hosting door True

Sun presenteert krachtige low end serverlijn

 

Sun Microsystems introduceert vandaag onder de naam SunFire V880 een nieuw lijn serversystemen.

Volgens het computer- en softwareconcern zijn de systemen krachtiger en goedkoper dan de vergelijkbare systemen die zijn opgebouwd rond het Windows-besturingssysteem en Intel-chips. In de nieuwe SunFire wordt onder meer gebruik gemaakt van een verbeterde Sun Sparc microprocessortechnologie en zijn pc-achtige componenten voor vergelijkbare software-functies opgenomen. De V880's bestaan uit twee tot acht cpu's en variëren in prijs van rond de 30 duizend tot 120 duizend dollar. Een 'standaard' model dat is uitgerust met vier processoren komt op ongeveer 50 duizend dollar.
 
Sun heeft hooggespannen marktverwachtingen voor de nieuwe SunFire-lijn. Volgens het concern kunnen bedrijven die op dit moment vele tientallen Wintel-servers (een samentrekking van Windows en Intel) hebben draaien, nu toe met een veel lager aantal SunFire-servers, die volgens Sun niet alleen krachtiger maar ook betrouwbaarder zijn. Daardoor kunnen bedrijven fors besparen op hun kosten, aldus Sun's vice president Neil Knox. Sun vertrouwt erop dat het met zijn nieuwe serverlijn terrein kan terugwinnen van het zogeheten Wintel-kamp. Het concern heeft dat ook hard nodig, want Sun heeft door de aanhoudende zwakte in de vraag naar servers van de traditionele telecom- en isp-klanten rake financiële klappen opgelopen. Volgens de laatste prognoses verwacht het computer- en softwareconcern niet eerder dan medio volgend jaar weer winstgevend te kunnen draaien.
 
Sun zal vandaag tevens een opgewaardeerde versie van zijn Netra-lijn presenteren. Deze machines worden vooral toegepast in veeleisende omgevingen zoals schakelpunten van telecomproviders en voor militaire applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144596). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×