Dell introduceert extreem laaggeprijsde pc

Dell presenteert vandaag onder de naam SmartStep een voorgefabriceerde standaard pc, die voor een extreem lage prijs (599 dollar) over de toonbank gaat.

Met de nieuwe pc mikt Dell op een breed publiek dat zijnhomecomputer het liefst in de supermarkt koopt. Om de productiekosten zo laag mogelijk te houden wordt de SmartStep gefabriceerd door de Taiwanese computerproducent Mitac. De pc's worden rechtstreeks vanuit de fabriek aan de klant geleverd, zodat de inventariskosten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden.
 
Een SmartStep model 100D met een Intel 1 Gigaherz Celeron-processor, 20 Gigabyte harde schijf, 128 Mb geheugen, een 15 inch beeldscherm en een toetsenbord, komt op 599 dollar met negentig dagen garantie en op 649 dollar met een jaar garantie. Ter vergelijking: Dell's eigen low end model met ongeveer dezelfde uitrusting gaat voor 699 dollar over de toonbank.
 
Volgens analisten probeert Dell met de introductie van de SmartStep een zo breed mogelijk winkelpubliek naar zijn online diensten te lokken. Maar andere analisten wijzen op het gevaar dat Dell het risico loop met deze actie in eigen vlees te snijden, omdat klanten wellicht geneigd zijn de duurdere 'eigen' modellen links te laten liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.