IBM geeft voor 40 miljoen aan code vrij

IBM maakt werk van zijn open source- strategie door voor 40 miljoen dollar aan softwarecode te geven aan de nieuw te vormen open source-gemeenschap Eclipse.

De softwareleverancier stelt hiermee bijna de helft van zijn Websphere Studio Workbench-code open. Ongeveer 150 software-leveranciers hebben zich al voor dit initiatief aangemeld.
 
Tegelijkertijd kondigde Jocelyne Attal, vice president van de divisie Application & Integration Middleware, een investering in Eclipse aan van een miljard dollar per jaar. Traditiegetrouw voegde zij eraan toe dat IBM nu echt op het punt staat BEA, marktleider op het gebied van applicatieservers, in te halen.
 
IBM deed zijn Eclipse-aankondiging afgelopen maandag in het Franse Websphere-ontwikkelcentrum in La Gaude. Volgens Attal is het dit jaar de belangrijkste aankondiging van de leverancier. Toen IBM vorig jaar juni al zijn internet-softwareproducten samenbracht onder de Websphere-noemer, had Attal al gezegd dat open standaarden een belangrijke rol zouden gaan spelen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 9 november.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.