Managed hosting door True

Cingular maakt zijn netwerk geschikt voor G3

 

Cingular Wireless, de tweede aanbieder van mobiele telefonie in de VS, kondigde gisteren aan zijn net gereed te maken voor derde generatie mobiele telefonie.

Ericsson, Nokia en Siemens moeten de klus gezamenlijk voor ruim drie miljard dollar gaan klaren. Daarmee ruilt Cingular zijn huidige gsm-technologie definitief in voor de Edge-technologie (Enhanced Data Rates for Global Evolution), die snel genoeg is voor mobiel internet en die in Europa al voorhanden is.
 
Cingular is een gezamenlijke onderneming van SBC en KPN-partner BellSouth. Concurrent VoiceStream Wireless, sinds vorig jaar eigendom van Deutsche Telekom, heeft ook al gekozen voor Edge in plaats van gsm. Maar van alle abonnees in de VS maakt nu nog minder dan 10 procent gebruik van de technologie, terwijl die in de meeste andere landen dominant is. Cingular heeft momenteel 22 miljoen mobiele abonnees. Topman Carter zei gisteren te geloven dat 'uiteindelijk alle alle aanbieders van mobiele telefonie op deze technologie zullen overstappen'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×