IBM maakt inhaalslag op websoftware-markt

IBM wint steeds meer terrein op de markt voor websoftware. Dat bevestigen de cijfers van zowel Giga Group als van Gartner Dataquest.

Big Blue maakt samen met marktleider Bea Systems in toenemende mate de dienst uit op de snel groeiende markt voor internetsoftware. Bea claimt als leverancier van web applicatie servers dit jaar een omzet van een miljard dollar, waarmee het volgens eigen zeggen sneller groeit dan welke andere softwareleverancier dan ook. Maar IBM lijkt met zijn WebSphere-producten met een indrukwekkende inhaalslag bezig. Volgens Giga Group zal het marktaandeel van IBM in de websoftware-markt dit jaar verdubbelen naar 34 procent vergeleken met de 17 procent in 1999.
 
Weliswaar blijft Bea met 36 procent nog net de grootste, maar dit bedrijf zal volgens Giga dit jaar 'slechts' een groei in marktaandeel van 5 procent boeken. Volgens Gartner Dataquest zijn de verschillen in marktaandeel tussen Bea en IBM nog steeds aanwezig, maar wordt de kloof wel snel kleiner. IBM staat volgens deze onderzoekers op 31 procent, terwijl Bea nog steeds fier aan kop gaat met 41 procent marktaandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.