Banensite Stepstone snijdt fors in eigen vet

Na de opheffing van Newmonday is ook het Noorse online uitzendbureau Stepstone gedwongen een deel van zijn activiteiten te staken.

Het bedrijf, dat momenteel actief is zeventien landen, wil zich gaan concentreren op België, Denemarken en Duitsland. Ook in Nederland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Finland, zullen naar verluidt de activiteiten worden voortgezet. Maar de Britse tak van Stepstone wordt geliquideerd, hetgeen ten koste gaat van 135 medewerkers. In totaal schrapt Stepstone via een aantal aanvullende afslankingsoperaties 525 van de 876 banen.
 
Over het derde kwartaal leed Stepstone en verlies van 16,7 miljoen euro. Dat is aanzienlijk minder dan over dezelfde periode vorig jaar, toen nog een verlies van 40 miljoen euro werd geleden. Maar de eigen reserves worden snel minder. In juni had het online bedrijf nog 46,9 miljoen euro in kas, maar eind september was die buffer al geslonken naar 22,5 miljoen euro. Stepstone is op dit moment druk op zoek naar investeerders om extra geld los te weken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.