Michael Dell optimistisch over pc-markt

Michael Dell, topman van de gelijknamige grootste pc-producent ter wereld, denkt dat de markt het komende voorjaar weer hersteld is.

Dat zei hij tijdens een technologieconferentie voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe kwartaalcijfers. Hij is er wel van overtuigd dat de groei de komende vijf jaar onder de tien procent per jaar blijft, in tegenstelling tot de afgelopen vijf jaar.
 
Dit jaar slinkt de vraag naar pc's vermoedelijk met 13 procent ten opzichte van vorig jaar. Tenzij de vraag naar pc's drastisch stijgt, blijven de prijzen van componenten volgens Dell dalen. Volgens de Texaan hebben veel bedrijven de aanschaf van nieuwe pc's nu al zes tot negen maanden uitgesteld. Veel machines staan er al vier jaar of langer en steeds dringender aan vervanging toe. Hij verwacht voor het komende kwartaal goede verkoopcijfers, maar dat komt vooral omdat het kerstseizoen traditioneel goed is. Hij verwacht ook wel effect van het stimuleringsplan van de regering-Bush.
 
Dell herhaalde zijn standpunt dat de overname van Compaq door Hewlett-Packard geen bedreiging vormt voor zijn bedrijf maar juist 'enorme kansen' oplevert. Hij denkt dat de fusie van de twee giganten niet de laatste zal zijn, voegde hij daaraan toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.