Wereldwijde handheld-markt krimpt opnieuw

De markt voor handpalmcomputers, die al enige tijd wordt geplaagd door een zwakke vraag, is over het derde kwartaal opnieuw met 9,5 procent gekrompen.

Dit meldt onderzoeksbureau Gartner Dataquest. Volgens het recente researchrapport werden over het derde kwartaal 2,54 miljoenhandhelds verkocht, tegen 2,81 miljoen eenheden over het tweede kwartaal. Volgens Gartner Dataquest is de terugval in handhelds in februari begonnen op het terrein van de consumentenmarkt. Daarna is rond de zomer ook het verval ingetreden in de zakelijke markt, omdat veel bedrijven begonnen af te zien van het investeren in nieuwe projecten.
 
Op het terrein van meest gebruikte besturingssystemen, blijft Palm de lijst aanvoeren met een marktaandeel van 52 procent. Dit is 3 procent minder dan het kwartaal ervoor. Microsoft's Pocket PC-platform is goed voor een marktaandeel van 18 procent. Op het vlak van de hardwareleveranciers, konden alleen Handspring en Casio terreinwinst boeken. Beide producenten zag hun marktaandeel toenemen naar respectievelijk 13,9 en 5,6 procent. Daar tegenover staat een krimpend marktaandeel voor Palm, Compaq en Hewlett-Packard. Palm heeft nu 29,7 procent van de markt in handen, gevolgd door Handspring. Compaq neemt 7,3 procent van de handheldmarkt voor zijn rekening, gevolgd door Casio, en Hewlett Packard noteert 5,3 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.