Terrorisme-strijd stimuleert ict-uitgaven

Paradoxaal genoeg zouden leveranciers van it-systemen voor de financiële sector kunnen profiteren van de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme.

De recentelijk door president George W. Bush ondertekende antiterrorisme-wet dwingt financiële instellingen, waaronder banken, aanzienlijk te investeren in nieuwe it-verificatie en opsporingssystemen om verdachte banksaldi en -stortingen te kunnen traceren. Daarmee wil de Bush-regering het witwassen tegengaan en banktegoeden van terroristen bevriezen.
 
De wetgeving moet binnen een jaar omgezet zijn in concrete maatregelen. Een van de gevolgen zou kunnen zijn dat niet alleen bij de officieel vastgestelde hoogte van stortingen van tienduizend dollar de herkomst nagegaan moet worden, maar ook bij lagere bedragen.
 
Daarnaast is de standaard-identificatie via bijvoorbeeld een paspoort in de toekomst waarschijnlijk niet meer voldoende. Real-time verificatie wordt naar verwachting de nieuwe standaard en dat vereist een groot aantal aanpassingen in de bestaande it-systemen. Daarnaast wordt gedacht aan de introductie van biometrische systemen, waarbij bijvoorbeeld wordt gewerkt met iris-herkenning. De introductie van al deze nieuwe systemen zal volgens insiders miljarden dollars gaan kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.