Cisco wil dat internet overal bereikbaar is

Internet moet even makkelijk te verkrijgen zijn als elektriciteit of enige andere nutsvoorziening. Dat was de grote boodschap van Cisco-baas John Chambers op de Comdex.

Het staat buiten kijf dat zijn bedrijf eraan wil meehelpen om iedereen van het juiste materiaal te voorzien. Draadloze netwerken zijn voor Cisco een goede nieuwe bron van inkomsten, aldus de Cisco topman.
 
Chambers nam zijn eigen bedrijf als lichtend voorbeeld: "Ik kan mijn bedrijf van om het even waar leiden. Denk eens na over welk effect dit kan hebben op de productiviteit van je bedrijf." Volgens de topman is een grotere productiviteit de enige mogelijkheid om de winstgevendheid van een bedrijf te verbeteren.
 
Chambers toonde tijdens zijn keynote een demonstratie over een coffeeshop waar klanten tijdens het nuttigen van een kopje koffie meteen ook het internet en hun mail raadpleegden. Door de IP soft phone van Cisco te gebruiken konden internauten via internet ook telefoongesprekken voeren. Daarvoor tekende Cisco eerder al contracten met Starbuck. Ook luchthavens in de Verenigde Staten maken al gebruik van de draadloze netwerktechnologie van Cisco. Maar Cisco wil nog verder gaan. Chambers ziet zelfs al autmobilisten vanuit hun voertuig koffie bestellen op de weg naar hun werk.
 
De Cisco-baas legde heel fel de nadruk op de hogere productiviteit die internet kan brengen voor bedrijven. Cisco heeft daarvoor zelf een eigen studie laten uitvoeren. Op Comdex publiceerde Cisco ook de resultaten van een onafhankelijke studie, uitgevoerd door NOP World Technology. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de arbeidsproductiviteit stijgt wanneer organisaties gebruik maken van draadloze LAN-technologie, waardoor medewerkers niet meer plaatsgebonden hoeven te werken. Daarbij verwijst Chambers net als in het verleden naar de mogelijkheden van e-learning als goedkopere manier van leren. Wie niet meegaat met deze vernieuwingen, zal achterblijven op de concurrentie, aldus Chambers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-13T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.