Zwakke Comdex is strop voor Las Vegas

Hoewel Las Vegas blij is dat de Comdex dit najaar opnieuw de stad aandoet, betekent de lage opkomst toch een strop voor de inkomsten in de stad.

Er wordt vanuit gegaan dat de lagere bezoekerscijfers de diverse hotels en restaurants in de stad vijftig miljoen dollar minder opleveren dan in normale jaren. En dat cijfers slaat dan nog alleen maar op inkomsten die niets met gokken te maken hebben. Allicht zullen ook de casino's merken dat het in de it-sector tegenwoordig iets minder gaat.
 
Het bezoekersaantal valt naar verwacht terug van 210 duizend vorig jaar naar 150 duizend dit jaar. Volgens sommige bronnen zou het echte cijfer zelfs nog een stuk lager liggen dan de officiële 150 duizend inschrijvingen. De bezoekersaantallen worden zowel beïnvloed door de vliegangst van vele Amerikanen, als door de terugval in de economie.
 
Het aantal exposanten liep terug van 2300 vorig jaar naar 2000 dit jaar. In vierkante meters betekent dit een terugval van 25 procent. Dit houdt onder meer in dat één van de traditionele trekpleisters van de beurs, het Sands Exhibition Center, helemaal niet meer opgenomen is in de beurs. Alle stands en conferenties werden nu geconcentreerd in het Convention Center bij het Hilton Hotel.
 
Hoewel de hotels nog steeds hogere prijzen aanrekenen aan Comdex-gangers dan aan de gokkers die ze normaal over de vloer krijgen, zijn de prijzen toch een stuk gezakt in vergelijking met andere jaren. Volgens de lokale krant Las Vegas Sun liggen de prijzen van hotelkamers deze week 30 procent lager. Volgens woordvoerder Alan Feldman van het MGM Hotel rekent het hotel nu toch de hoogste tarieven sinds de aanslagen op 11 september. "Deze beurs is meer dan ooit belangrijk voor ons."
 
Ook met de lagere opkomst brengt Comdex toch de traditionele drukte naar Las Vegas: lange rijen wachtenden voor taxi's en overbelasting van telefoonlijnen is iets waar de conventieganger rekening mee moet houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-13T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.