Ciena schrapt banen om kosten te besparen

Lange tijd leek Ciena een positieve uitzondering binnen de noodlijdende markt voor leveranciers van telecommunicatie-apparatuur.

Maar na concurrenten als Nortel en Lucent, heeft nu ook Ciena aangekondigd dat het een deel van zijn personeelsbestand - 10 procent - op straat zet om kosten te besparen. Het gaat om 380 banen, die voor het grootste deel bij de productietak zullen verdwijnen. Daarnaast schrijft Ciena 1,7 miljard dollar aan goodwill af, die is gekoppeld aan de overname in maart van telecomproducent Cyras Systems.
 
Ondanks de maatregelen, blijft Ciena in vergelijking met de concurrentie redelijk presteren. Het bedrijf noteerde over heel 2001 steevast een toename van de omzetten. Bovendien is Ciena een van de weinige leveranciers van telecom-apparatuur die met winst draait. Voor het huidige vierde kwartaal rekent Ciena op een omzet van 367,8 miljoen dollar, hetgeen 27 procent hoger is dan over dezelfde periode vorig jaar. Over de verwachtingen voor volgende jaar wil Ciena geen uitspraken doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.