Ondanks malaise stijging aantal internetters

Ondanks de harde economische tegenwind steeg het aantal internetters in de VS over de maand oktober met 15 procent naar een record van 115,2 miljoen mensen.

Dit blijkt uit de maandelijkse metingen van Nielsen/NetRatings. De procentuele groei over de maand oktober blijft wel achter bij het record-groeipercentage van oktober 2000. Toen werd nog een toename van 35 procent genoteerd in het aantal internetters. Maar dat was nog aan de vooravond van de economische terugval. Bovendien waren zowel dotcommers- als 'oude' bedrijven op dat moment nog volop bezig met het promoten en marketen van hun online-initiatieven.
 
De onderzoekers van Nielsen/NetRatings omschrijven de jongste groeicijfers als 'indrukwekkend', gezien de economische vertraging, het faillissement van een groot aantal dotcommers en de stagnerende markt voor pc's. Na de dip van september, toen het aantal internetgebruikers in de VS met 2 procent daalde, heeft oktober het herstel ingeluid. De gemiddelde internetgebruiker bracht 19 uur door op het internet, vergeleken met 17,5 uur over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.