Nieuwe aanval van Oracle op Microsoft

Oracle-baas Larry Ellison heeft een nieuw terrein gevonden waarop hij Microsoft kan bekampen. Tijdens zijn keynote speech op de Comdex kondigde Ellison een e-mail optie aan die gebruikt kan worden met de Oracle 9i database. Dit nieuwe product moet minder kwetsbaar zijn dan Exchange, het e-mail-programma van Microsoft.

'Unbreakable' is de nieuwe slogan van Oracle, dat er ook zijn website volledig op inrichtte. Naar eigen zeggen zal de nieuwe e-mail-server een stuk minder kwetsbaar zijn dan de e-mail servers van Microsoft. Een van de argumenten die aangehaald wordt, is de bescherming tegen virussen. Aangezien het e-mail-programma van Oracle gebouwd is op een Oracle-database zou het makkelijker zijn virussen buiten te houden. De Real Application Clusters van Oracle moeten zorgen voor een grotere betrouwbaarheid. Oracle is niet van plan de strijd aan te gaan met Microsoft Outlook. Alleen de serverkant interesseert Oracle. Het is niet de eerste keer dat Oracle producten aankondigt die Microsoft bekampen. Een aantal van dergelijke initiatieven, bijvoorbeeld een eigen Oracle browser, boekten indertijd weinig succes.
 
Ellison kon het ook niet laten opnieuw commentaar te leveren op het akkoord dat de Amerikaanse regering en Microsoft sloten. "Het is een volledige overwinning voor Microsoft en een volledige nederlaag voor het ministerie van Justitie. Het is net alsof je een inbraak in een winkel op video hebt vastliggen en de dader toch vrijspreekt."
 
Tijdens een persconferentie ging Ellison ook in op de slecht economische situatie. Hij verwacht dat de winst van zijn bedrijf in het tweede kwartaal 10 tot 15 procent lager zal liggen dan verwacht. "Toch zijn we nog enorm winstgevend", aldus Ellison. Hij verwacht voor volgend jaar een opleving. "Je kunt aankoopbeslissingen één kwartaal uitstellen, misschien ook twee kwartalen, maar uiteindelijk moeten de verkopen toch weer loskomen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-13T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.