Na Hewlett nu Packard tegen overname Compaq

De weerstand tegen de overname van Compaq door HP, krijgt zo langzamerhand zwaan-kleef-aan trekjes.

Nadat bestuurslid en grootaandeelhouder Walter Hewlett als eerste de deal zonder omhaal afkeurde, verwijst nu ook de 61-jarige grootaandeelhouder David Packard de overname rechtsreeks naar de prullenbak. Gezamenlijk zijn de familie Hewlett en Packard en de bijbehorende stichtingen goed voor 10 procent van de aandelen. Daarnaast zijn er ook nog andere Packard-familieleden in het bezit van HP-aandelen. Het is nog niet duidelijk hoe zij gaan stemmen.
 
Analisten gaan ervan uit dat door het verzet van de stamvaders van het concern de hele mega-overnamedeal op losse schroeven komt te staan. In ieder geval wordt het verzet beschouwd als een blamage voor het management van HP en dan met voor name voor Carly Fiorina.
Over enkele dagen publiceert Hewlett-Packard het biedingsbericht, waarin het de overname motiveert. Daarna volgt de aandeelhoudersvergadering waarop de beleggers hun stem kunnen uitbrengen. Behalve Walter Hewlett hebben alle overige bestuursleden overigens laten weten nog steeds achter de geplande inlijving van Compaq te staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.