Chipmakers zien betere tijden komen

De Semiconductor Industry Association (SIA) ziet weer betere tijden komen. Volgend jaar stijgt de omzet van de chipmakers met 6 procent tot 150 miljard dollar.

Deze opleving zou worden gevolgd door stijgingen van meer dan 20 procent in elk van de twee daaropvolgende jaren, aldus een rapport van de gezaghebbende brancheorganisatie.
 
Elk jaar worden meer dan honderd miljoen pc's verkocht, draadloze telecommunicatie zal de komende jaren een hoge vlucht nemen, evenals het fenomeen MP3, verwacht de SIA. En dat is bij elkaar goed voor een omzet van 218 miljard dollar in 2004 in de chipindustrie. "De markt heeft dit jaar zijn bodem bereikt", zei topman Richard Templeton van Texas Instruments bij de presentatie van het rapport.
 
De SIA kleunde vorig jaar overigens behoorlijk mis. Toen voorspelde de organisatie een stijging van de omzet voor 2001 met 22 procent. In werkelijkheid zal de markt dit jaar uitkomen op een daling van 31 procent tot een omzet van 141 miljard dollar, zo heeft de SIA inmiddels berekend. Met die daling kent de branche het slechtste jaar sinds het ontstaan. In 1985, tot nu toe het diepterecord, daalde de omzet met 17 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.