AMD doet deel chipproductie de deur uit

Advanced Micro Devices (AMD) gaat het voor het eerst in zijn bestaan een deel van de chipproductie uitbesteden aan derden, de zogeheten foundries.

De stap van AMD betekent een breuk met het bestaande beleid, waarbij het bedrijf net als grote rivaal Intel de productie altijd in eigen huis wilde houden. Maar AMD ziet zich door de toenemende kosten voor de bouw van chipfabrieken gedwongen om in zee te gaan met de foundries. De eerste uitbesteding zal waarschijnlijk in 2003 plaatsvinden.
 
AMD is al enige tijd verwikkeld in een hevige prijsoorlog met directe concurrent Intel. Daardoor, en vanwege de slechte marktomstandigheden, kampt de onderneming met een sterke terugval van de bedrijfsresultaten. Over het derde kwartaal leed de chipfabrikant een nettoverlies van 187 miljoen dollar. Om kosten te besparen heeft AMD eerder dit jaar al besloten 15 procent van zijn totale personeelsbestand te ontslaan. Het concern rekent niet eerder dan in het tweede kwartaal van volgend jaar op een herstel van de winst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.