Managed hosting door True

Nasdaq kijkt naar alliantie met Euronext

 

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq wil voor het einde van volgend jaar een alliantie aangaan met een grote Europese beurs.

De voorkeur van de Nasdaq gaat uit naar een nauwe samenwerking met Euronext, waarvan de Amsterdamse beurs deel uitmaakt, of de Deutsche Börse in Frankfurt. In de Londense beurs zou de Nasdaq geen interesse hebben. De schermenbeurs, waar meer dan 5500 voornamelijk technologie-georiënteerde fondsen staan genoteerd, is niet helemaal onbekend in Europa. Eerder dit jaar nam het de Europese equivalent Easdaq over, die sindsdien is omgedoopt tot Nasdaq Europe.
 
De bekendmaking van de Amerikaanse technologiebeurs betekent dat de Nasdaq eerder dan verwacht aanstuurt op samenwerking met een Europese topbeurs. Het tijdstip van de plannen valt samen met de beursgang die de Nasdaq zelf aan het voorbereiden is. Eind volgend jaar wil het beursbedrijf een eigen notering, naast die van moeder Amex. Uiteindelijk wil de Nasdaq met zijn samenwerkingsinitiatieven komen tot een wereldomspannende beurs, met vestigingen in Europa, Amerika en Azië.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144832). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×