Nasdaq kijkt naar alliantie met Euronext

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq wil voor het einde van volgend jaar een alliantie aangaan met een grote Europese beurs.

De voorkeur van de Nasdaq gaat uit naar een nauwe samenwerking met Euronext, waarvan de Amsterdamse beurs deel uitmaakt, of de Deutsche Börse in Frankfurt. In de Londense beurs zou de Nasdaq geen interesse hebben. De schermenbeurs, waar meer dan 5500 voornamelijk technologie-georiënteerde fondsen staan genoteerd, is niet helemaal onbekend in Europa. Eerder dit jaar nam het de Europese equivalent Easdaq over, die sindsdien is omgedoopt tot Nasdaq Europe.
 
De bekendmaking van de Amerikaanse technologiebeurs betekent dat de Nasdaq eerder dan verwacht aanstuurt op samenwerking met een Europese topbeurs. Het tijdstip van de plannen valt samen met de beursgang die de Nasdaq zelf aan het voorbereiden is. Eind volgend jaar wil het beursbedrijf een eigen notering, naast die van moeder Amex. Uiteindelijk wil de Nasdaq met zijn samenwerkingsinitiatieven komen tot een wereldomspannende beurs, met vestigingen in Europa, Amerika en Azië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.